El rinoceront indi viu al nord-oest de l'Índia. Els seus gruixuts plecs de pell fan que siguin inconfusibles, és com si portessin una gran cuirassa. Contràriament als seus parents africans, el rinoceront és molt tranquil i pacífic. Passa la major part de el temps menjant herba, branquetes, fulles i fruita.